onsdag 6 januari 2021

 God fortsättning 💝

Julen har gjort sitt nu och är så gott som ner packad här hemma...bara granen kvar. Ni som hängt med ett tag minns kanske att i denna familjen är det ett årligt tjatande om de där julgranarnas vara eller icke vara.

Ute har vi en STOR alldeles förvuxen gran som har ljus i sig varje jul. När de väl är på får de j**la ljusen sitta kvar...tyvärr är det något som mannen ofta glömmer bort på sommaren när han klipper gräset....klipp klipp så är ljusslingan kaputt. 2019 köpte vi en ny slinga och den höll precis över julhelgerna. Eftersom det var fel på slingan så fick den tas ner igen och lämnas tillbaka. Det är liksom inte bara att klättra upp på en liten stege och ta ner ljusen. Granen är hög och börjar komma till åren, vinglig och lite hällörad. Nya ljus köptes och sattes upp till denna julen...samtidigt höll jag andan i nån timme för det är så läskigt när de två männen klättrar upp där och håller på. Granen blev så fin så fin där den lyser ut mot vägen.


 Sen har vi då granen i andra sidan av trädgården...en modern skapelse från Montejaur som vi fick av ena sonen 2019. De är bara så underbar och pryder sin plats mitt i gräsmattan.


Julgran inomhus är ju ett måste och här har vi då det som år efter år skulle kunna vara ett skillsmässoämne... Jag vill ha vanlig gran och mannen en plastgran...möjligen har han kunnat tänka sig en kungsgran. Denna kärring har vunnit år efter år eftersom hon fixat det mesta själv när det gäller den j**la granen. Men denna julen så hände något med mig och det var inte så viktigt med riktig gran längre...viktigare var att vi fick jul i huset och då är ju en gran bästa julskaparen. Eftersom det var ganka långt kvar till själva julen så gick det ju inte med en riktig gran för då hade den barrat klart till den 24de. Alltså föll valet på en plastgran. Jula hade det jag letade efter och till bra nedsatt pris med. Tada skåda vår finfina plastgran...


Älskar den så mycket...blev kärlek redan inne på Jula haha.  Den är så perfekt...dock lite stor i omfånget där den står men jag drog runt den i hela nedan våningen för att finna den perfekta platsen för den och det är faktiskt där för där ser man den när man kommer hem och i från alla vinklar utom när man sitter i soffan med ryggen emot den.

Nu är den avklädd från allt pynt men ljusen får fortsätta sprida sin glans i tvrummet....tills vi vet var vi ska förvara en bred grön skapelse på 210 cm... Jag vägrar plocka av alla pinnarna och trycka ner i kartongen. Ev får den stå i hallen där uppe med några vita lakan om sig...ni vet som ett stort vitt spöke som anfaller en när man går på toa på natten...

Detta var den fina historen om våra julgransproblem jul efter jul. 

Kram 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar