torsdag 23 januari 2020

Pärlbröllopsfesten då?..... undrar ni säkert så här snart en månad senare, eller hur?


Jodå Pärlbröllopsfesten blev ett fin fint avslut på året med alla våra fina släktingar och våra fina vänner på lördagen mellan jul och nyår. 

Vi bjöd på mingel mat utan en enda röd tråd och det fanns mat i mängder.... Olika bröd, bullar, fröknäcke, massor av ostar, salami bla buffelsalami, pizzabullar, mini pajer, ost & chokladpraliner, ägg & sillsnittar, melon & skinksnittar, tunnbröds snittar med olika fyllningar, kycklingspett, chorizo korv, andra korvar, köttbulls & rödbetssallads snittar, oliver, jalapeno ,dippa, gurk, paprika, morötter, sugarsnaps, frukt och chips mm mm. Plus vegetariska alternativ och för olika allergier. 



Allt gick att äta med fingrarna och med tandpetare och fingerfoodspett. Tyvärr framgick det inte riktigt till alla att det var så man skulle äta maten utan folk ville ha bestik, som stod framme men ingen såg dom eftersom de stod rakt framför näsan på dom 😂 och att det var 1200 tandpetare och fingerfoodspett i 12 små burkar bland maten missade folk också....galet egentligen då vi varit och var mycket tydliga när folk tog mat att använd spetten för det är så vi äter i kväll 😅😏. Nåja nu har vi typ 900 st tandpetare och fingerfoodspett kvar så nu kommer vi bara att bjuda på fingermat hädanefter haha.

I vilket fall som helst var maten god och det kändes uppskattat och lagom galet i vår bekantskapskrets. Folk tog om både två, tre och till och med fyra gånger så det är väl bra betyg om något. 

Efterrätten var chokladpudding med grädde och kaffe. Bakelserna skippade vi eftersom folk var så mätta och då ingen visste att vi tänkt ha dom så led de ju inte av det......

Godis, chips, frukt, vatten, läsk, öl, vin samt alkoholfria alternativ, kaffe, sprit, whisky, likör, rom osv fanns att till gå i obegränsad form och mängd. Vinboxarna flyttade efterhand ut på borden och nu vet alla om att jag är en jäkel på att mjölka ut det sista ur en box 😂. Det sista gänget, de som snuddade på morgontimmarna blev hungriga och vi tömde tsm lätt en bricka med diverse snittar innan de åkte hem. 

Det blev en mycket bra kväll och våra gäster verkade trivas, de skrattade, skålade och skrålade tsm med oss och varandra. Vissa gäng..som de i den lejongula gamla soffan...hördes mer än andra.... Barnen lekte uppe och och tonåringarna höll till i sonens rum. Jag vill gärna visa er hur trevligt vi hade det men jag visar ju inte ansikten och personer på bloggen så ni får hålla tillgodo med andra bilder från festen.

Skor skor skor....hallen var täckt av skor och så även våra skohyllor.....55 pers ger ju 110 st skor.....


Färgtemat för kvällen gick i mörkblå dukar med glitter och paljetter. Guld, svart, silver och pärlemo vitt så som i ballonger, servetter, ljus, blommor, och övrig dekoration.


Groggbord, vin och snapsar tsm med glas i olika format och material hade en egen plats..tills de fick fötter och kom ut på borden även de.




Konfetti ville jag ha i mängder men tyvärr glömdes det mesta att användas...men en blågul smälldes av och lite andra små likaså....Älskar konfetti....dock inte att städa undan det för de letar sig likt granbarr in överallt hehe.


Vid runda bordet, i den lejongula gamla soffan så avhandlades det massor av mer eller mindre viktiga saker...den viktigaste kan nog vara den hur jag visade hur man faktiskt tömmer en bag in box påse...😂. Här i från ljöd nog skratten högt....


När natten går mot morgon och alla gått hem....


Photobooten....får inte glömma den, har många härliga foton i från kvällen där.


Presenter fick vi i mängder men det från mannen till mig och från barnen till oss var det finaste vi kunde få. Av mannen fick jag 30 röda rosor med sju pärlemo pärlor i. Dotter som är florist i botten hade gjort den...så fin. En ros för varje år som gifta och en pärla för var och en av oss i familjen 💖. Ett halsband i hjärtform med allas namn 💖. Av barnen fick vi presentkort på valfri konsert och nya ljusslingor till pooldäcket och altanen 💖.
Övriga saker var bla presentkort på spa, ljuslyktor i diverse utförande, olika viner och champagner, annan dricka, tavla, blommor och choklad mm. Tycker lite synd om mannen för han är inte så förtjust i vin och definitivt inte champagne....var nog mer riktat åt mig...

En liten del av våra presenter.


Jag ska försöka gott göra manne på något sätt eftersom han inte fick något av mig...vi hade ju bestämt att inte ge något men han gjorde ju det iaf 💖.

Tyvärr kan jag inte göra festen rättvis genom bloggen men den var härlig och nu ett kärt minne hos mig.

Kram
💖

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar