fredag 27 mars 2020

Hejsan i pissdoften...
Va??? Undrar ni säkert om du är en sån där stabo och inte en lannedbo som jag. 
Om man bor eller kommer från landet så vet man att det är vår när pissdoften ligger som ett tjockt duntäcke över nejden, det äter sig in i bilar å hus och sätter sig i jackan när man är ute med hunden osv. Det är alltså vår på riktigt nu osvsett corona eller ej.

Pissdoften kommer av att bönderna använder djurens kiss som gödning på sina åkrar. Det körs ut med en stor tunna full av kiss och med många långa tentaklar som man ska hålla sig undan från när om man råkar ligga bakom en sån på vägen. De skvätter ut lite piss så där lagom i varje sväng och grop. Att ligga bakom en sån kan verkligen förstöra ens dag. 

En kväll på jobbet fick en kollega frispel och trodde helt ärligt att någon skitit i ena korridoren för stanken där var hemsk. Att stänga dörrar och fönster kan vara en mycket bra ide när pisstunnorna är på gång. Vi andra skrattade gott åt hennes letande efter en tolle...😂 psst...hon är stabo...🙈

Att vara ledig och solen skiner, det är varmt ute och man njuter av sin ledighet..och så kommer den smygande likt en fis i vaska röret....då kan det lätt hända att man inte känner sig så jäkla pepp på sin lediga dag kan jag lova.....

Med det onda kommer det goda och det är tur att grödan mår bra av pisset som gödning. och vi får fina välväxta och goda spannmål och grönsaker. 

Men en liten undran om veganerna kan äta det som vuxit upp fullgödslat av piss?????......


Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar